Talent Management

 

Ce înseamnă talent management?


Pentru Enovate, talent management înseamnă abordarea strategică a capitalului uman, înseamnă concentrarea efortului și resurselor pe acei oameni vitali pentru ca organizația să-și atingă obiectivele de business și să obțină un avantaj competitiv palpabil.


O strategie de talent management așează oamenii potriviți, la locul potrivit, în momentul potrivit, generând alinierea rapidă a execuției la prioritățile strategice de business, aflate într-o continuă evoluție.


Enovate Talent Journey


Talent Journey este contextul organizațional pe care îl creăm, astfel încât talentele ajung să își atingă potențialul și să aducă efortul discreționar pe care îl așteptăm din partea lor. Conform Corporate Executive Board și a altor autori, un Hipo poate avea o productivitate de până la 12 ori mai mare față de un angajat obișnuit, așadar merită toată atenția organizației.


Talent Journey este un program inovator, modular, care generează rezultate rapid, și care susține organizațiile în dezvoltarea unui „leadership pipeline” stabil și puternic.


Talent Journey răspunde la câteva întrebări cheie:

  • care sunt acțiunile de susținere și dezvoltare pe care organizația le poate întreprinde pentru a menține rate de retenție și angajament la cote maxime prin Talent Camp

Călătoria de definire, descoperire și dezvoltare a HiPos trebuie să fie credibilă și sustenabilă, de aceea:

 

  • construim un proces formal și transparent, pentru o mai mare încredere și grad de engagement
  • aliniem toți stakeholderii la strategia pe termen lung a companiei, începând cu membrii boardului și senior managementul și le otinem buy-în-ul („Potential for What” Workshop - intervenție la nivel de membrii de board)
  • creăm antecedente sănătoase, pentru ca o dată identificați, este demonstrat că HiPos contribuie activ în actualele lor roluri la identificarea și dezvoltarea următoarelor generații de Hipo (86%), așadar devin dezvoltatori de talente.

Cine sunt "talentele"?


"Talentele" sau "high potentials" (HiPos) sunt acei angajați cu performanță superioară și potențial ridicat de a accede poziții de leadership. Sunt viitorii manageri de linie, manageri de departamente, vice-președinți, membri ai board-ului sau chiar manageri generali. Talentele sunt oamenii pregătiți începând de astăzi pentru a conduce cu succes într-un viitor propriu fiecărei organizații.


Dacă performanța este ușor vizibilă, evaluarea potențialului reprezintă un punct sensibil în multe organizații. Pentru Enovate, potențialul înseamnă engagement, motivație și abilitate. Ne așteptăm de la un Hipo să valorizeze organizația și să creadă în misiunea ei. În același timp își dorește să aducă valoare în organizație, prestitigiu și recunoaștere, avansare în carieră, influențare și compensații financiare.


De asemenea, ne așteptăm de la un Hipo să aibă anumite abilități înnăscute sau învățate care să îi prezică succesul ca leader: abilități intelectuale (cognitive), dorință de îmbunătățire permanentă și înclinația către excelență, grad ridicat de empatie, organizational awareness, o bună auto-cunoaștere și încredere în forțele proprii, capacitatea de a aprivi obiectiv situațiile complexe, precum și forța morală de a face față situațiilor dificile.