Talent Assessment Center

Parte din Talent Journey, misiunea de Descoperire ajută organizația să identifice HiPos într-un mod formal, transparent și obiectiv, astfel încât să ofere credibilitate procesului. 

În Discover, integrăm Talent Assessment Center pentru identificarea potențialului și Talent Review Board în care implicăm managerii și echipa de HR pentru a valida lista finală de HiPos. 

Folosim două abordări pentru Talent Assessment Center:
  1. Exerciții clasice, independente: urmăm tiparul Assessment Center-ului și implicăm evaluatori bine pregătiți și exerciții îmbunătățite
  2. Simulări unice și eficiente: o combinație de exerciții out-of-the-box. Această abordare îi provoacă pe participanți într-un mod creativ, ceea ce face ca trăsăturile urmărite să iasă mai repede la suprafață.

În Talent Assessment Center implicăm o echipă puternică de specialiști: 
  • Evaluatori (persoane pregătite să observe, înregistreze, clasifice și să facă observații în legătură cu comportamentele celor evaluați) 
  • Coordonatori de centru (pentru fiecare grup de oameni care urmează a fi evaluat, există un coordinator de centru care se ocupă de elaborarea raportului de evaluare) 
  • Oameni resursa (în exercițiile care presupun joc de rol, pregătim oameni care să joace diverse roluri, în funcție de contextele pe care le creăm) 
  • Responabil de controlul calității (persoane care verifică și raportează pe diferite activități încă de la începutul și până la sfârșitul evaluării) 

Echipa Enovate dedicată Talent Assessment Center este coordonată de partenerul nostru, Cristina Mihai.

Credem că intervențiile din zona de Descoperire sunt un pilon solid al procesului pentru că: 
  • Am gândit o combinație unică de exerciții ce garantează identificarea comportamentelor cheie pentru un talent, în special acele specifice potențialului de leadership 
  • adăugăm mai multe filtre de evaluare, pentru obținerea listei finale de HiPos. 
  • Evaluările obținute în Talent Assessment sunt trimise către Talent Review Board, o echipă formată din senior managementul și HR-ul organizației, care alături de noi validează listele finale creăm o experiență benefică pentru fiecare participant din Talent Assessment Center, pentru că în urma evaluărilor, va primi un plan de dezvoltare personalizat, de care va fi singur responabil să îl îndeplinească.